SAINT VERAN CROIX DE MONTCEAU 2016 KS 6 FL

Blomstrende og smørfed hvid bourgogne

SAINT VERAN CROIX DE MONTCEAU 2016 HVID BOURGOGNE AOC

Croix de Montceau er skoleeksempel på hvid Bourgogne fra området omkring Mâcon. Områdets specielle jordbund kommer her til udtryk i den raffinerede, blomstrende duft afløst af en bred og fyldig smag med chardonnayens karakteristiske, nærmest smøragtige tekstur. Vinen er høstet på gamle vinstokke og lagret kort tid på egefade. Serveres til kraftige fiskeretter med f.eks. dampet laks. Server ved 12-14 grader.

 

DAMPET HAVØRRED MED SAINT VERAN

Dampet havørred er en af de mest simple og samtidig helt raffinerede middagsretter. Opskriften rækker til 4 personer

Ingredienser: 1 havørred (ca 1,2 kg), 1 kg frisk spinat eller bladbede, lidt hvidvin, en skive smør, citronskiver salt og peber.

Skyld den friske spinat og læg den i bunden af en gryde, der passer godt i størrelsen til fisken. Drys fisken med lidt salt indvendig og udvendig og læg smør og citronskiver i maven. Læg fisken ovenpå spinaten og læg låg på gryden. Nu dampes fisken i 12 min. eller til rygfinnen sidder løst.

Server evt. frisk pasta vendt i safran beurre blanc til fisken.