Halmhuset Vin

Halmhuset er bygget som en slags kælder over jorden.  Dvs. at temperatur, luftfugtighed og belysning, i kraft af halmens og lerets særlige isoleringsevne, er som i en kælder. Altså den ideelle opbevaringsform til vin.

I Halmhuset sælger vi vin fra Frankrig, Spanien og Italien. Vinene kommer alle, fra vinbønder vi kender og som står inde for kvaliteten. Det er små gårde, hvor druerne håndplukkes, og hvor vinbønderne går op i produktionen med liv og sjæl.

Mange af vinene har opnået medaljer ved internationale vinkonkurrencer, og da vi selv importerer og sælger direkte fra lager, kan man købe vine af høj kvalitet til små priser.

 

& Specialiteter

Som noget nyt har vi fået en serie med specialiteter, der er produceret i Halmhusets eget køkken. Der er middagsretter fremstillet helt fra bunden med de bedste råvarer og efter gamle franske opskrifter. Derudover er der en række forskellige hjemmelavede pestoer af høj kvalitet. I sæsonen vil der være forskellige syltetøjer, fremstillet af usprøjtede bær.

I vores afdeling med specialiteter er der et stort udvalg af italienske, franske og spanske varer. Specialiteterne er udvalgt på samme måde som vores vine! Vi importerer kun varer fra små producenter, som sætter en ære i at fremstille produkter lavet af de bedste råvarer og helst helt uden tilsætningsstoffer.

De vinbønder vi handler med, kan mange gange give et tip om en lille forretning i nærheden, hvor der fremstilles et lokalt produkt af høj kvalitet. På den måde vil der ofte følge en ny specialitet med, når vi finder en ny vinleverandør.

Med venlig hilsen

Lise Gregers Jensen og Jørgen Kaad